Workshops en trainingen

Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee! Je kunt nu een groot gedeelte van onze workshops (gratis) online volgen.

Workshopweek september 2021

Spijker je kennis bij met de online workshops van KNHM foundation! Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Fondsenwerving

Vaak is voor de verwezenlijking van een initiatief geld nodig. Het vinden van dit geld kan erg moeilijk zijn, alleen in Nederland bestaan al duizenden fondsen, stichtingen en subsidies. Ieder met hun eigen voorwaarden, doelstellingen en regels. In deze online workshop neemt onze expert je mee in de wereld van subsidieaanvragen. Waar begin je? Hoe schrijf je een goede aanvraag? Waar kun je terecht?

Maandag 20 september 2021
19.30 – 21.00 uur

Placemaking

Placemaking betekent letterlijk plekken maken.Een stukje buitenruimte meer betekenis geven en deze omvormen tot een plek waar je graag wilt zijn. Of een plek die onaangenaam is weer op te knappen tot een plek om trots op te zijn. Placemaking doe je samen en geeft energie.  In deze workshop begeleidt stadmaker Martine Sluijs je meer over placemaking met veel voorbeelden, tips en de do’s en don’ts om wat van jouw buurt te maken!

Dinsdag 21 september 2021
19.30 – 21.00 uur

Rechtsvormen & organisatie

Je hebt met een groep vrijwilligers een burgerinitiatief, maar weet niet hoe je jezelf moet organiseren. Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een informatieve online workshop onder leiding van een KNHM foundation-expert.

Woensdag 22 september 2021
19.30 – 21.00 uur

Social media

Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Maar waar begin je? Welk kanaal is geschikt voor jullie project? Wie is je doelgroep en hoe zet je social media succesvol in voor jouw initiatief?

Woensdag 22 september 2021
19.30 – 21.00 uur

met-de-gemeente-op-pad

Met de gemeente op pad

Je hebt een goed idee voor je leefomgeving en je wil er met een paar mensen de schouders onder zetten. Veel kans dat je bij je gemeente moet zijn. Hoe doe je dat? Hoe werkt dat? Kun je de gemeente bellen, naar wie vraag je dan? En hoe pak je het aan als je een vergunning nodig hebt, gebruik wil maken van een sportveld, een wijkgebouw, een pleintje of iets anders? In deze workshop krijg je een hoop informatie over hoe dat werkt, wat je kunt doen, op welke momenten en bij wie je kunt aankloppen.

Donderdag 23 september 2021
19.30 – 21.00 uur

Vinden & binden van vrijwilligers

Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend enthousiast? Deze online workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers.

Maandag 27 september 2021
19.30 – 21.00 uur

Workshopweek december 2021

Spijker je kennis bij met de online workshops van KNHM foundation! Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Plan van aanpak

Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak? Je ontdekt het in deze interactieve workshop, vol met tips voor belangrijke onderdelen van je plan.

Maandag 13 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Copyright: John Voermans

Pitchen

Hoe verkoop je jouw initiatief? Hoe vertel je jouw unieke verhaal? Welke technieken kun je inzetten om jouw burgerinitiatief op te laten vallen en mensen erbij te betrekken? Je leert het allemaal in deze workshop.

Dinsdag 14 december 2021
19.30 – 21.00 uur

folder-maken

Flyer of folder maken

Een mooie flyer of poster kan heel veel doen voor de zichtbaarheid van je initiatief of evenement. En eentje zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! In deze praktische workshop gaan we daarmee aan de slag in een makkelijk online programma (Canva). Daarnaast krijg je ook tips hoe je kan zorgen dat jouw flyer de aandacht trekt en hoe je hem drukklaar kunt maken. Je hebt geen ontwerpvaardigheden nodig om deel te nemen aan de workshop.

Woensdag 15 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Filmpje maken

Een filmpje van je initiatief, hoe leuk is dat?! Maar waar moet je op letten? Hoe ga je te werk? Wat voor soort beelden heb je nodig? In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet.

Donderdag 16 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Trainingen en bijeenkomsten

Trainingstraject pitchen voor impact (start 21 november)

Zijn jullie als bewonersinitiatief al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd om de plannen eens goed op papier te zetten? In diverse workshops ga je aan de slag met o.a. verdienmodellen, maatschappelijke impact en organisatie. Onder begeleiding van een coach werk je met je eigen plan toe naar de finale pitch. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoop feedback en een groter netwerk.

Je kunt je helaas nog niet aanmelden. Klik hier voor meer informatie over Pitchen voor Impact.

We doen het samen! Festival

Zin in een dag vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom dan naar het We doen het samen! Festival. Het festival vindt 9 april 2022 plaats.

Kijk hier voor meer informatie.