Workshops en trainingen

Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee! De workshops zijn altijd ‘s avonds en vinden op meerdere plekken in het land plaats. En tijdens de trainingstrajecten volg je gedurende een aantal weken diverse workshops en word je begeleid door een coach om jouw initiatief verder te helpen op diverse vlakken. De workshops en trainingen zijn altijd gratis toegankelijk.

Workshops voorjaar

Bedrijfsplan maken

Hoe maak je een bedrijfsplan en hoe breng je meer structuur aan in je initiatief? Deze workshop zit vol kennis en inspiratie. Je kunt sparren met KNHM foundation-experts. Stel ze al je vragen en krijg praktische tips over het opzetten van een duurzame onderneming.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Buurtmoestuin

Samen met de buurt een moestuin. Hoe werkt dat precies? Wie neemt welke verantwoordelijkheden en waar laat je het materiaal? Samen met andere buurtmoestuinen ga je in gesprek en deel je onderling tips en tricks. Daarnaast is er ook een moestuinspecialist aanwezig. Kortom: een leerzame workshop met handige tips!

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Crowdfunding

Denk je na over crowdfunding als financieringsvorm voor jouw burgerinitiatief? Meld je dan aan voor deze workshop. Crowdfunding levert niet alleen geld op maar ook veel aandacht voor je initiatief. Na deze workshop, gegeven door een expert van Voor je Buurt, kun je direct aan de slag!

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Filmpje maken & monteren

Een filmpje van jullie burgerinitiatief, hoe leuk is dat! In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet. Je leert niet alleen filmen, maar ook monteren en uploaden op digitale kanalen. Materiaal voor het maken en monteren van filmpjes is aanwezig.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Financiële administratie

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de financiën van jouw initiatief. Wat zijn de inkomsten en uitgaven? Wanneer en hoe vaak moet je aangifte doen bij de belastingdienst? Is het handig om gebruik te maken van een boekhoudpakket? Tijdens deze workshop krijg je handige tips en tricks voor jouw financiële administratie!

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Fondsenwerving

Heb je geld nodig om je initiatief te realiseren? In de workshop Fondsenwerving neemt onze expert je mee in de wereld van subsidieaanvragen. Hoe schrijf je een aanvraag? Hoe breng je jouw idee goed onder de aandacht? Waar moet je op letten? Welke fondsen passen bij de doelstelling van jouw initiatief? Een workshop met veel waardevolle tips en trucs en een ervaringsdeskundige om al jouw vragen aan te stellen.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Pitchen & storytelling (najaar)

Hoe verkoop je je verhaal? Waaruit bestaat een goed verhaal? Welke technieken kun je hierbij inzetten om jullie burgerinitiatief op te laten vallen? Je leert het allemaal in deze workshop!

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Meld je aan:

  • n.t.b.

Placemaking

Een plek in de wijk creëren die ook voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoners is niet altijd makkelijk. Hoe zorg je ervoor dat je initiatief een succes wordt in de buurt? Hoe geef je nog meer gebruikswaarde aan bepaalde plekken in je wijk? In deze workshop krijg je veel bruikbare tips om wat van jouw buurt te maken!

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Rechtsvormen & organisatie

Je hebt met een groep vrijwilligers een burgerinitiatief, maar weet niet hoe je jezelf moet organiseren. Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een interactieve workshop onder leiding van een KNHM foundation-expert.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Social media

Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Waar begin je? Welk kanaal is geschikt voor jullie project? Wie is jouw doelgroep en hoe zet je social media succesvol in voor je burgerinitiatief? Je leert het in deze workshop.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Vinden & binden van vrijwilligers

Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend enthousiast? Deze workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers.

Start: 18.00 uur met soep en broodjes

Trainingen en bijeenkomsten

Kennisbijeenkomst: ouderen thuis in de wijk

Weet jij wat het betekent om ouder te worden en te zijn in jouw wijk of dorp? Welk effect heeft dat op jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in hun wijk of dorp?

Training burgerplanvorming (start in juni)

Actieve bewoners worden steeds ambitieuzer en nemen taken van de overheid en markt over. Hierdoor bewegen bewoners zich in toenemende mate tussen de politiek, het openbaar bestuur en de markt. Hoe bemachtig je als bewonersinitiatief een gelijkwaardige positie in het ruimtelijke ordeningsproces? Je leert het in de training burgerplanvorming.

Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

Trainingstraject pitchen voor impact (najaar)

Zijn jullie als bewonersinitiatief al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd om de plannen eens goed op papier te zetten? In diverse workshops ga je aan de slag met o.a. verdienmodellen, maatschappelijke impact en organisatie. Onder begeleiding van een coach werk je met je eigen plan toe naar de finale pitch. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoop feedback en een groter netwerk.

Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

Inspiratiebijeenkomst: wonen & zorg (najaar)

Wil jij een woon-zorginitiatief beginnen in je eigen dorp of buurt? Of organiseer je dit al en wil je meer informatie en inspiratie? Op deze informatiebijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Nederland Zorgt voor Elkaar en Triodosbank word je geïnspireerd door mooie verhalen, voorbeelden en sprekers.

Informatie en aanmelden n.t.b.

We doen het samen! Festival

Zin in een dag vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom op 28 maart 2020 naar het We doen het samen! Festival.

Kijk hier voor meer informatie.