Workshops en trainingen

Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee! Je kunt nu een groot gedeelte van onze workshops (gratis) online volgen.

Workshopweek december 2021

Spijker je kennis bij met de online workshops van KNHM foundation! Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Plan van aanpak

Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak? Je ontdekt het in deze interactieve workshop, vol met tips voor belangrijke onderdelen van je plan.

Maandag 13 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Copyright: John Voermans

Pitchen

Hoe verkoop je jouw initiatief? Hoe vertel je jouw unieke verhaal? Welke technieken kun je inzetten om jouw burgerinitiatief op te laten vallen en mensen erbij te betrekken? Je leert het allemaal in deze workshop.

Dinsdag 14 december 2021
19.30 – 21.00 uur

huurcontract

Huren: rechten en contracten

Veel initiatieven hebben een huurcontract. Maar wat staat er eigenlijk in? Zijn de voorwaarden wel goed? En wat is eigenlijk normaal? Hoe ga ik in gesprek met mijn verhuurder als ik het anders wil? Kan mijn verhuurder het pand zomaar verkopen? Juristen Kristel Verkleij en Lotte Blum van Dirkzwager geven een introductie in het huurrecht voor bewonersinitiatieven en de vragen die er leven bij bewonersinitiatieven. Ook is er voldoende ruimte voor jouw vragen.

Dinsdag 14 december 2021
19.30 – 21.00 uur

folder-maken

Flyer of folder maken

Een mooie flyer of poster kan heel veel doen voor de zichtbaarheid van je initiatief of evenement. En eentje zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! In deze praktische workshop gaan we daarmee aan de slag in een makkelijk online programma (Canva). Daarnaast krijg je ook tips hoe je kan zorgen dat jouw flyer de aandacht trekt en hoe je hem drukklaar kunt maken. Je hebt geen ontwerpvaardigheden nodig om deel te nemen aan de workshop.

Woensdag 15 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Filmpje maken

Een filmpje van je initiatief, hoe leuk is dat?! Maar waar moet je op letten? Hoe ga je te werk? Wat voor soort beelden heb je nodig? In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet.

Donderdag 16 december 2021
19.30 – 21.00 uur

Trainingen en bijeenkomsten

Trainingstraject pitchen voor impact (start 21 november)

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond over het uitwerken van je businesscase, exploitatie en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

Ga snel naar onze speciale Pitchen voor Impact pagina voor meer informatie en aanmelden!

We doen het samen! Festival

Zin in een dag vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom dan naar het We doen het samen! Festival. Het festival vindt 9 april 2022 plaats.

Kijk hier voor meer informatie.