Workshops en trainingen

Spijker je kennis bij met de gratis workshops van KNHM foundation! Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee!

Workshops 2023

Pak je agenda erbij en meld je aan!
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging. Voor de online workshops krijg je uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Workshop afbeelding

Storytelling

Maandag 5 juni | 19.30 – 21.00 uur
Online workshop

Wist je dat je hersenen oplichten als je een goed verhaal hoort? En dat je een goed verhaal daardoor niet zo snel vergeet? Door het inzetten van slimme verhaaltechnieken, kun je je burgerinitiatief laten opvallen, of meer draagvlak creëren bij buurtbewoners of de gemeente. In deze workshop krijg je handige tips om jouw verhaal (nog) beter te vertellen en leer je hoe je met verschillende invalshoeken eindeloos kunt variëren.

Workshop afbeelding

Binden en boeien van vrijwilligers

Dinsdag 6 juni | 19.30 – 21.00 uur
Online workshop

Om jouw initiatief te laten slagen heb je vaak hulp nodig van andere vrijwilligers. Want samen kom je verder! Maar hoe vind je deze vrijwilligers? En eenmaal gevonden, hoe hou je ze vast en krijg je ze blijvend enthousiast? Het antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens de workshop ‘Binden en boeien van vrijwilligers’. Onze workshopleider vertelt je er alles over en helpt je een stapje in de juiste richting.

Workshop

Placemaking

Woensdag 7 juni | 18.00-20.30
De Geus in Hilversum

Hoe zorg je ervoor dat je initiatief een succes wordt in de buurt? Hoe geef je nog meer gebruikswaarde aan bepaalde plekken in je wijk? Hoe zorg je dat een nieuw plein ook daadwerkelijk gaat functioneren als een ontmoetingsplek? Placemaking werkt vanuit de filosofie dat het maken van een plek draait om mensen, niet om stenen. In deze workshop veel bruikbare tips voor placemaking, zodat je een plek in de wijk creëert die ook voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoners in de wijk.   

Workshop afbeelding

Starten van een woonproject

Donderdag 8 juni | 19.30 – 21.00 uur
Online workshop

Wat kom je allemaal tegen onderweg bij een woonproject? Hoe loopt de weg, welke stappen doorloop je en welke beren kom je tegen. Aan welke woningen is behoefte? Waarom is het zo belangrijk dat je constant rekent en niet alleen tekent? Hoe ga je om met de gemeente en een woningcorporatie? Concrete tips en mooie voorbeelden ruim voor handen.

Trainingen en bijeenkomsten

Copyright: John Voermans

Trainingstraject pitchen voor impact

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond over het uitwerken van je businesscase, exploitatie en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven.

goed-ouder-worden2

Leergang: Goed oud worden in het dorp

Meer inzicht in ouder worden en oud zijn. Dat helpt je jezelf bij het ouder worden en bij het contact met ouderen in je dorp of buurt. Het maakt je bewust van wat ouder worden betekent en welke invloed de beeldvorming over ouderen en ouder worden daarop heeft. Vanuit die inzichten krijg je handvatten om het contact met (andere) ouderen in je dorp op een andere manier in te steken.

In deze leergang van de Ella Vogelaar Academie verzorgt KNHM foundation twee van de vier masterclasses. Je kunt de masterclasses los volgen, maar we raden aan de hele leergang te doorlopen.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven.

>