Workshops en trainingen

Spijker je kennis bij met de (gratis) online workshops van KNHM foundation! Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee!

Online Workshops 2023

Pak je agenda erbij en meld je aan!
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Copyright: John Voermans

Oefen je pitch!

Donderdag 12 januari | 19.30 – 21.00 uur

Ga je tijdens de Kern met Pit dag jouw project pitchen? Dan is het fijn als je van tevoren wat kunt oefenen. Remco Wiersma geeft een praktische online workshop over hoe je een weergaloze pitch geeft.

Voor deze workshop kun je je niet meer opgeven.

social-media-image-1200x801

Social media voor gevorderden

Maandag 23 januari | 19.30 – 21.00 uur

Je bent al goed op weg met het bouwen van een online community op social media voor jouw initiatief. Platforms als Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram hebben geen grote geheimen meer voor je. Maar hoe vergroot je je bereik en de betrokkenheid van je doelgroep? Hoe maak je creatieve en relevante content? Je pikt handige tips op in deze workshop!

Fondsenwerving

Dinsdag 24 januari | 19.30 – 21.00 uur

Om een project te realiseren heb je geld nodig. Weet jij waar je subsidies kunt aanvragen? Wanneer maakt jullie project kans op een bijdrage? Hoe benader je fondsen en welk fonds past bij je project? Welk bedrag kun je aanvragen? In deze workshop krijg je antwoord op deze en andere vragen. Plus natuurlijk veel praktische tips! 

Helaas is deze workshop volgeboekt.

Rechtsvormen & organisatie van je bewonersinitiatief

Woensdag 25 januari | 19.30 – 21.00 uur

Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een interactieve workshop, vol met praktische tips en tricks, onder leiding van experts van KNHM.

bedrijfsplan-maken

Projectplan schrijven

Donderdag 26 januari | 19.30 – 21.00 uur

Voor de gemeente, een fonds of andere organisaties: soms moet je een projectplan schrijven over je bewonersinitiatief. Maar hoe pak je dat nu aan? Wat moet erin staan, welke onderdelen zijn belangrijk? In deze workshop krijg je praktische tips over hoe je een goed projectplan schrijft.

klimmen-klauteren

Speeltuin & Groenplekken

Woensdag 22 maart | 19.30 – 21.00 uur

Deze workshop wordt gegeven door de speeltuinspecialist Pleun Schaeffer. Zij weet alles wat erbij komt kijken als je een speeltuin wil aanleggen. Hoe betrek je de buurt erbij? Zoals: hoe regel je de verzekering en aansprakelijkheid? Hoe krijg je subsidies? En hoe creëer je een onderhoudsvriendelijke speeltuin? Welke afspraken maak je met de gemeente? Kortom: een workshop met handige tips en inspiratie!

woman-1659503_1920-500x335

Filmpje maken

Maandag 27 maart | 19.30 – 21.00 uur

Een filmpje van je initiatief, hoe leuk is dat!? Maar waar moet je op letten bij het filmen? Hoe ga je te werk? Wat voor soort beelden heb je nodig? In deze praktische workshop leer je door middel van het gebruik van de app InShot hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet.

25-impact-meten

Impact in beeld

Dinsdag 28 maart | 19.30 – 21.00 uur

Impact meten, het laten zien van de toegevoegde waarde van jouw initiatief, wordt steeds belangrijker. Gemeenten hameren erop en fondsen willen dat je er over rapporteert. Maar wat is het eigenlijk en, waar moet je op letten en hoe begin je eraan? In deze workshop krijg je praktische handvatten waarmee je snel aan de slag kunt.

subsidie

Hoe kom ik aan geld?

Woensdag 29 maart | 19.30 – 21.00 uur

Voor niets gaat de zon op. Ook bij bewonersinitiatieven. Ondanks de gratis vrijwilligersuren, is er meestal geld nodig voor materialen, koffie & thee of huur van een ruimte. In deze workshop gaan we in op diverse financieringsmogelijkheden (fondsen, gemeenten, vrienden van, eigen inkomsten e.d.). Wat is nodig om beslagen ten ijs te komen? En we geven tips hoe je gratis aan spullen, advies of andere diensten kunt komen.

gemeentehuis

Omgaan met de overheid

Donderdag 30 maart | 19.30 – 21.00 uur

Veel burgerinitiatieven komen in aanraking met de overheid tijdens het realiseren van hun idee. Bijvoorbeeld de gemeente voor het verkrijgen van een vergunning. Veel mensen weten echter niet hoe ze met de overheid in contact kunnen komen. Bij wie kun je het beste beginnen? Wie hebben het bij de bewuste instantie voor het zeggen? Je leert meer over de werking van de gemeentelijke organisatie en wat je kunt verwachten of kunt eisen.

Trainingen en bijeenkomsten

Copyright: John Voermans

Trainingstraject pitchen voor impact

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond over het uitwerken van je businesscase, exploitatie en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven.

goed-ouder-worden2

Leergang: Goed oud worden in het dorp

Meer inzicht in ouder worden en oud zijn. Dat helpt je jezelf bij het ouder worden en bij het contact met ouderen in je dorp of buurt. Het maakt je bewust van wat ouder worden betekent en welke invloed de beeldvorming over ouderen en ouder worden daarop heeft. Vanuit die inzichten krijg je handvatten om het contact met (andere) ouderen in je dorp op een andere manier in te steken.

In deze leergang van de Ella Vogelaar Academie verzorgt KNHM foundation twee van de vier masterclasses. Je kunt de masterclasses los volgen, maar we raden aan de hele leergang te doorlopen.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven.