agenda workshops en trainingen

Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op en pak je agenda erbij! De workshops zijn altijd ‘s avonds en vinden op meerdere plekken in het land plaats. En tijdens de trainingstrajecten volg je gedurende een aantal weken diverse workshops en word je begeleid door een coach om jouw initiatief verder te helpen op diverse vlakken. De workshops en trainingen zijn altijd gratis toegankelijk.

Let op: We zijn bezig met het inplannen van nieuwe workshops in 2020. Houd de website in de gaten voor nieuwe data!

workshop-2209239_1920

Bedrijfsplan maken

Heb je plannen voor een wijkbedrijf, of sociale onderneming? Of wil je jouw burgerinitiatief financieel onafhankelijk maken van giften en subsidies? Tijdens deze workshop krijg je tips van KNHM-experts over verdienmodellen en financiën, het opzetten van een bedrijfsplan en de maatschappelijke impact van je initiatief.

woman-1515608_1920

Boeien en binden van vrijwilligers

Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een  breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend  enthousiast? Deze workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers. 

communicatieboost

Communicatieboost

Waar zit je doelgroep? Hoe bereik je ze het beste? En is je aanbod aantrekkelijk genoeg? Met deze workshop krijgt je initiatief een communicatieboost, zodat je zélf een stap verder kunt zetten en op eigen wijze je bereik en draagvlak vergroot. 

piggy-bank-1510525_1920

Crowdfunding

Je zoekt geld voor je initiatief. Bieden de reguliere wegen of fondsen geen oplossing? Denk dan eens aan crowdfunding. Daarbij haal je geld op bij mensen die enthousiast worden van jouw plannen en erin willen investeren. Na deze workshop, gegeven door een expert van Voor je Buurt, kun je direct aan de slag met de crowdfunding voor jouw project. 

woman-1659503_1920

Filmpje maken en monteren

Zet jouw initiatief eens letterlijk in the picture en maak een filmpje! Neem de mensen mee in jullie verhaal en maak ze net zo enthousiast. In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet. Ook leer je meer over monteren en uploaden op digitale kanalen. Materiaal voor het maken en monteren van filmpjes is aanwezig. 

money-2724241_1920

Fondsenwerving

Om een project te realiseren heb je geld nodig. Weet jij waar je subsidies kunt aanvragen? Wanneer maakt jullie project kans op een bijdrage? Hoe benader je fondsen en welk fonds past bij je project? Welk bedrag kun je aanvragen? In deze workshop krijg je antwoord op deze en andere vragen. Plus natuurlijk veel praktische tips! 

Wanneer en waar?
9 oktober – Gemeenschapshuis de Wis, Matthiasstraat 2, 5811 AN Castenray

Start: 19.00 uur met koffie en vlaai

pitchen-voor-impact

Trainingstraject Pitchen voor impact

Zijn jullie als bewonersinitiatief al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd om de plannen eens goed op papier te zetten? In diverse workshops ga je aan de slag met verdienmodellen, maatschappelijke impact, financiering, team en organisatie. Onder begeleiding van een coach werk je ondertussen met je eigen plannen toe naar de finale pitch. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoop feedback en netwerk. Plus kans op een prijs van 1000 euro en 50 uur gratis advies!

Wanneer en waar?

  • Donderdag 3 oktober 2019 (in Arnhem)
  • Donderdag 31 oktober 2019 (locatie ntb)
  • Donderdag 28 november 2019 (locatie ntb)
  • Donderdag 9 januari 2020 (locatie ntb)
  • Donderdag 23 januari 2020 (locatie ntb)
burgerplanvorming

Trainingstraject Burgerplanvorming

We zien nu dat bewoners vaker een serieuze partij zijn. Bewoners bewegen zich daardoor in toenemende mate tussen de politiek, het openbaar bestuur en de markt. Hoe bemachtig je als bewonersinitiatief een gelijkwaardige positie in het ruimtelijke ordeningsproces?

Wanneer en waar?
najaar 2019 – centraal in Nederland

Helaas, je kunt je niet meer inschrijven. Wil je de volgende keer deelnemen aan deze training? Laat het ons weten, dan zetten we je vast op de lijst.

dragons-den

Pitchen

Ga aan de slag met jouw elevator pitch! Met een overtuigende pitch zorg jij ervoor dat een ander nieuwsgierig genoeg is om met je verder te willen praten. Maar hoe verkoop je je verhaal? Waaruit bestaat een elevator pitch? Welke technieken kun je inzetten om jullie burgerinitiatief op te laten vallen? Je leert het allemaal in deze workshop.

Wanneer en waar?
11 december – Maastricht
12 december – Drachten

Start: 18.00 uur

placemaking

Placemaking

Hoe zorg je ervoor dat je initiatief een succes wordt in de buurt? Hoe geef je nog meer gebruikswaarde aan bepaalde plekken in je wijk? Hoe zorg je dat een nieuw plein ook daadwerkelijk gaat functioneren als een ontmoetingsplek? In deze workshop veel bruikbare tips om een plek in de wijk te creëren die ook voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoners in de wijk.

girl-2573111_1920

Rechtsvormen & organisatie van je burgerinitiatief

Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een interactieve workshop, vol met praktische tips en tricks, onder leiding van experts van KNHM. 

social-1319757_1920.fw_

Social media

Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Maar welke kanalen zijn er? En hoe ziet een goede boodschap er uit? Naast tips van social media-experts over het gebruik van de verschillende kanalen (o.a. Facebook, YouTube en Instagram), leer je welke social media het meest geschikt zijn voor jullie initiatief. 

prinzessinnengarten

Masterclass Bewoners en de publieke ruimte

In deze masterclass bekijken we vanuit theorie, maar vooral uit vanuit praktijk de rol van actieve bewoners in het samen stad maken. En welke kansen en uitdagingen brengt de Omgevingswet met zich mee? KNHM en LSA hebben Frans Soeterbroek gevraagd om een masterclass te geven als inleiding op dit thema. Je schrijft je in voor de masterclass via de site van LSA Bewoners.