Workshops en trainingen

Spijker je kennis bij met de (gratis) online workshops van KNHM foundation! Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee!

Workshopweek oktober 2022

Pak je agenda erbij en meld je aan!
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

25-impact-meten

Impact in beeld

Impact meten, het laten zien van de toegevoegde waarde van jouw initiatief, wordt steeds belangrijker. Gemeenten hameren erop en fondsen willen dat je er over rapporteert. Maar wat is het, waar moet je op letten en hoe begin je eraan? Hoe houd je het simpel, op een manier die bij jouw initiatief past? En vooral: wat heb je er zélf aan – wat wil je leren van de inzichten die je opdoet?

Datum: 10 oktober 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Het nieuwe werven van vrijwilligers

Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend enthousiast? Deze online workshop biedt een effectieve aanpak voor het werven van vrijwilligers.

Datum: 11 oktober 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Filmpje maken

Een filmpje van je initiatief, hoe leuk is dat!? Maar waar moet je op letten bij het filmen? Hoe ga je te werk? Wat voor soort beelden heb je nodig? In deze praktische workshop leer je door middel van het gebruik van de app InShot hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet.

Datum: 12 oktober 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Fondsenwerving

Heb je geld nodig om je initiatief te realiseren? In deze online workshop neemt onze expert je mee in de wereld van subsidieaanvragen. Hoe schrijf je een aanvraag? Hoe breng je jouw idee goed onder de aandacht? Waar moet je allemaal op letten?

Datum: 13 oktober 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Trainingen en bijeenkomsten

Copyright: John Voermans

Trainingstraject pitchen voor impact

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond over het uitwerken van je businesscase, exploitatie en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

De training start in november 2022. Ga snel naar onze speciale Pitchen voor Impact pagina voor meer informatie en aanmelden.

goed-ouder-worden2

Leergang: Goed oud worden in het dorp

Meer inzicht in ouder worden en oud zijn. Dat helpt je jezelf bij het ouder worden en bij het contact met ouderen in je dorp of buurt. Het maakt je bewust van wat ouder worden betekent en welke invloed de beeldvorming over ouderen en ouder worden daarop heeft. Vanuit die inzichten krijg je handvatten om het contact met (andere) ouderen in je dorp op een andere manier in te steken.

In deze leergang van de Ella Vogelaar Academie verzorgt KNHM foundation twee van de vier masterclasses. Je kunt de masterclasses los volgen, maar we raden aan de hele leergang te doorlopen.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven.