Workshops en trainingen

Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Stroop je mouwen maar op, pak je agenda erbij en doe mee! Je kunt nu een groot gedeelte van onze workshops (gratis) online volgen.

Online workshops

Spijker je kennis bij met de online workshops van KNHM foundation! Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging & uitleg hoe je de workshop gemakkelijk kunt volgen via de computer.

Plan van Aanpak

Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak?

Bekijk de video waarin Pieter Rozema vertelt waarom een Plan van Aanpak zo belangrijk is en waarin hij je een aantal tips geeft welke onderdelen in het plan moeten komen te staan.

Nieuwe datum volgt

Social media

Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Maar waar begin je? Welk kanaal is geschikt voor jullie project? Wie is jouw doelgroep en hoe zet je social media succesvol in voor je burgerinitiatief?

Bekijk de vijf korte praktische tips van Mariska Lokker zodat je direct aan de slag kunt of je bestaande social media aanpak kunt verbeteren.

Nieuwe datum volgt

Rechtsvormen & organisatie

Je hebt met een groep vrijwilligers een burgerinitiatief, maar weet niet hoe je jezelf moet organiseren. Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een informatieve online workshop onder leiding van een KNHM foundation-expert.

Nieuwe datum volgt

Fondsenwerving

Heb je geld nodig om je initiatief te realiseren? In de online workshop Fondsenwerving neemt onze expert je mee in de wereld van subsidieaanvragen. Hoe schrijf je een aanvraag? Hoe breng je jouw idee goed onder de aandacht? Waar moet je op letten? Welke fondsen passen bij de doelstelling van jouw initiatief? Je krijgt veel waardevolle informatie en de mogelijkheid om aan onze ervaringsdeskundige vragen te stellen.

Nieuwe datum volgt

Vinden & binden van vrijwilligers

Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend enthousiast? Deze online workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers.

Nieuwe datum volgt

Financiële administratie

Help, wat is de impact van het Coronavirus op mijn cashflow? Ben ik in staat om op tijd mijn facturen te betalen? Hoe lang houd ik het uit met mijn reserves en wat kan ik eventueel doen om deze tijd te verlengen? Allemaal vragen die nu voor veel ondernemingen actueel zijn in deze crisistijd. In deze online workshop focussen we specifiek op de cashflow planning en wat je eventueel kunt doen om niet in betalingsproblemen te komen bij het wegvallen van je inkomsten.

Nieuwe datum volgt

694-7

De groeiende rol van gemeenschapskracht in welzijn en zorg

De coronacrisis maakt zichtbaar hoe groot de waarde is van bewonersinitiatieven op het gebied van ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren. In deze workshop bespreken we de mogelijkheden om activiteiten op het terrein van welzijn en zorg te verbreden of verdiepen. We gaan in op verschillende vragen samen met Jan Smelik van Austerlitz Zorgt en Marja Heijnen van De Holm in Den Andel. Lees hier verder.

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Filmpje maken & monteren

Een filmpje van jullie burgerinitiatief, hoe leuk is dat! In deze praktische workshop leer je hoe je op een simpele manier een mooi filmpje maakt met je telefoon of tablet. Je leert niet alleen filmen, maar ook monteren en uploaden op digitale kanalen. Materiaal voor het maken en monteren van filmpjes is aanwezig.

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Buurtmoestuin

Samen met de buurt een moestuin. Hoe werkt dat precies? Wie neemt welke verantwoordelijkheden en waar laat je het materiaal? Samen met andere buurtmoestuinen ga je in gesprek en deel je onderling tips en tricks. Daarnaast is er ook een moestuinspecialist aanwezig. Kortom: een leerzame workshop met handige tips!

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Crowdfunding

Denk je na over crowdfunding als financieringsvorm voor jouw burgerinitiatief? Meld je dan aan voor deze workshop. Crowdfunding levert niet alleen geld op maar ook veel aandacht voor je initiatief. Na deze workshop, gegeven door een expert van Voor je Buurt, kun je direct aan de slag!

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Placemaking

Een plek in de wijk creëren die ook voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoners is niet altijd makkelijk. Hoe zorg je ervoor dat je initiatief een succes wordt in de buurt? Hoe geef je nog meer gebruikswaarde aan bepaalde plekken in je wijk? In deze workshop krijg je veel bruikbare tips om wat van jouw buurt te maken!

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Bedrijfsplan maken

Hoe maak je een bedrijfsplan en hoe breng je meer structuur aan in je initiatief? Deze workshop zit vol kennis en inspiratie. Je kunt sparren met KNHM foundation-experts. Stel ze al je vragen en krijg praktische tips over het opzetten van een duurzame onderneming.

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Pitchen & storytelling

Hoe verkoop je je verhaal? Waaruit bestaat een goed verhaal? Welke technieken kun je hierbij inzetten om jullie burgerinitiatief op te laten vallen? Je leert het allemaal in deze workshop!

Nog geen nieuwe data beschikbaar.

Trainingen en bijeenkomsten

Trainingstraject pitchen voor impact (start 1 oktober)

Zijn jullie als bewonersinitiatief al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd om de plannen eens goed op papier te zetten? In diverse workshops ga je aan de slag met o.a. verdienmodellen, maatschappelijke impact en organisatie. Onder begeleiding van een coach werk je met je eigen plan toe naar de finale pitch. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoop feedback en een groter netwerk.

Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

Training burgerplanvorming

Actieve bewoners worden steeds ambitieuzer en nemen taken van de overheid en markt over. Hierdoor bewegen bewoners zich in toenemende mate tussen de politiek, het openbaar bestuur en de markt. Hoe bemachtig je als bewonersinitiatief een gelijkwaardige positie in het ruimtelijke ordeningsproces? Je leert het in de training burgerplanvorming.

Informatie en aanmelden n.t.b.

Kennisbijeenkomst: ouderen thuis in de wijk

Weet jij wat het betekent om ouder te worden en te zijn in jouw wijk of dorp? Welk effect heeft dat op jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in hun wijk of dorp?

Informatie en aanmelden n.t.b.

Inspiratiebijeenkomst: wonen & zorg (najaar)

Wil jij een woon-zorginitiatief beginnen in je eigen dorp of buurt? Of organiseer je dit al en wil je meer informatie en inspiratie? Op deze informatiebijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Nederland Zorgt voor Elkaar en Triodosbank word je geïnspireerd door mooie verhalen, voorbeelden en sprekers.

Informatie en aanmelden n.t.b.

We doen het samen! Festival

Zin in een dag vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom dan naar het We doen het samen! Festival. Het festival vindt 5 september 2020 plaats.

Kijk hier voor meer informatie.