word adviseur

Vind jij het een uitdaging om actieve burgers te begeleiden bij hun plannen voor de verbetering van hun buurt of wijk? Ben je iemand met een breed netwerk en wil jij je vrijwillig inzetten door je kennis, netwerk en tijd te delen met maatschappelijke projecten? Dan zoeken wij jou!

Onze vrijwilligers

Jaarlijks begeleiden zo’n 400 adviseurs groepen burgers die iets willen verbeteren aan hun leefomgeving. Zij helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van een concreet projectplan of businessmodel, leren initiatiefnemers te pitchen, organiseren kennisworkshops of brengen actieve burgers in contact met hun netwerk. Het vrijwilligerswerk vraagt HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werk- en levenservaring.

Voor het diverse aanbod van initiatieven die we begeleiden hebben we mensen nodig met verschillende achtergronden en ervaring. In deze pdf vind je meer informatie over de profielen van adviseurs voor onze lokale (zoals Rotterdam), regionale en landelijke teams.

Branka Vos-Wallenburg, foto: Isabelle Boon

‘Ik zat altijd dicht op de projecten’

Branka Vos-Wallenburg begon ooit met vrijwilligerswerk omdat ze met haar levens- en werkervaring graag andere mensen wil helpen. En ze koos voor KNHM foundation omdat het daar gaat om burgerprojecten. Na twaalf jaar draagt ze het stokje over aan nieuwe vrijwilligers. “Er zit zoveel positieve energie bij bewonersinitiatieven. Al die verschillende mensen en projecten: ik heb ontzettend veel geleerd.” Lees haar verhaal hier verder.

What’s in it for you?

Daar staat natuurlijk ook iets tegenover. Je inzet als vrijwillige adviseur biedt, naast uitbreiding van je eigen netwerk, inspiratie en collegialiteit, zinvol werk met burgerinitiatieven en ondernemende wijk- of bewonersbedrijven. Ook kun je kosteloos deelnemen aan verschillende trainingen die nuttig zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Bezoek een online informatiebijeenkomst

Meerdere keren per jaar zijn er informele, online bijeenkomsten waar we je meer vertellen over KNHM en waar je al je vragen kunt stellen. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdagavond 27 juni.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@knhm.nl en meld je aan. Graag met vermelding van telefoonnummer en woonplaats.

We kijken er alvast naar uit je digitaal te ontmoeten!