word adviseur

Vind jij het een uitdaging om actieve burgers te begeleiden bij hun plannen voor de verbetering van hun leefomgeving? Heb jij een breed netwerk? Organiseer je graag bijeenkomsten en workshops? En wil jij je vrijwillig inzetten door je kennis, netwerk en tijd te delen met maatschappelijke projecten? Dan zoeken wij jou!

Onze vrijwilligers

Jaarlijks begeleiden zo’n 400 adviseurs groepen burgers die iets willen verbeteren aan hun leefomgeving. Zij helpen bijvoorbeeld bij het opstellen van een concreet projectplan of businessmodel, organiseren kennisworkshops voor initiatiefnemers of brengen initiatiefnemers in contact met hun netwerk. Het vrijwilligerswerk vraagt HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werk- en levenservaring.

Voor het diverse aanbod van initiatieven die we begeleiden hebben we mensen nodig met verschillende achtergronden en ervaring. Bekijk hier de profielen. 

jvf00797-erika-gasseling-knhm

What’s in it for you?

Daar staat natuurlijk ook iets tegenover. Je inzet als vrijwillige adviseur biedt, naast uitbreiding van je eigen netwerk, inspiratie en collegialiteit, zinvol werk met burgerinitiatieven en ondernemende wijk- of bewonersbedrijven. Ook kun je kosteloos deelnemen aan verschillende trainingen die nuttig zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Adviseurs vertellen

“Ik ga vaak met de initiatiefnemers aan de keukentafel zitten. Vervolgens is het een kwestie van het enthousiasme verder aanwakkeren en kritische vragen stellen. De rest doen de bewoners voor het leeuwendeel zelf.” Lees de ervaringen van vier KNHM-adviseurs.

Kom eens langs op een informatiebijeenkomst

Meerdere keren per jaar zijn er digitale informatiebijeenkomsten waar we je meer vertellen over KNHM en waar je al je vragen kunt stellen. Kom eens langs voor een (digitaal) bakje koffie!