Trainingstraject ondernemende bewoners:

pitchen voor impact

Tijdens het trainingstraject Pitchen voor Impact werk je intensief aan de professionaliteit van je bewonersinitiatief. In vier workshopdagen versterk je je impact, ontwikkel je een bedrijfsmodel en neem je het team en bedrijfsplan onder de loep. Je werkt toe naar een presentatie van jouw plannen aan fondsen. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet kun je ook nog 50 adviesuren of een geldbedrag van 1000 euro winnen.

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Of pionieren jullie al een tijdje en is het hoog tijd om de plannen eens stevig op papier te zetten? Het trainingstraject van KNHM en LSA helpt je een stap verder. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen. Nieuw aan deze alweer 5e editie van Pitchen voor Impact is dat we focussen op vastgoed. Dus ben je als bewonersinitiatief bezig met de aankoop, huur of exploitatie van (maatschappelijk) vastgoed: extra goede reden om mee te doen!

Pitchen voor Impact draait dit jaar om maatschappelijk vastgoed. Daarom zoeken we deelnemers die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt sluit deze training goed aan.

Intensieve training

Het trainingstraject is helemaal gratis. Wel vragen we veel inzet van de deelnemers om grote slagen te kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops thuis ook. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om met andere bewoners ervaringen uit te wisselen.

Marieke Hillen van Het Wijkpaleis, oud-deelnemer en winnaar van Pitchen voor Impact over het traject:

“Pitchen voor Impact winnen is natuurlijk geweldig, maar het héle traject was voor ons dubbel en dwars goud waard: we hebben in die tijd ons hele ondernemersplan kunnen schrijven, door de effectenarena heen kunnen werken en we konden al onze vragen kwijt. Het heeft enorm geholpen om helder te krijgen wat we precies wilden en hoe we dat moesten aanpakken. Nog tijdens het traject kregen we het aanbod voor een nieuw pand. In het oude Wijkpaleis zaten we op 400m2 en nu kregen we de vraag of we maar liefst 2.000m2 wilden ontwikkelen. Ik stond te koken op dat moment, en terwijl ik met mijn ene hand in de pan roerde en met mijn andere hand de telefoon vasthad zei ik volmondig: ‘Ja! Gaan we doen.’ Zo parallel aan het traject van Pitchen voor Impact plus het advies wat we hebben mogen inwinnen via KNHM foundation, dat is goud geweest.”

Lees hier meer over Het Wijkpaleis

het programma

 • Workshopdag 1 | Impactmissie en belanghebbenden
  o.a. one-minute-pitches, verandertheorie, stakeholder-analyse
 • Workshopdag 2 | Bedrijfsmodel ontwikkelen
  o.a. business model canvas, strategische partners, verdienmodel, vastgoed
 • Workshopdag 3 | Team en bedrijfsplan
  o.a. financiën, ontwikkeling bedrijfsplan, samenstelling team
 • Workshopdag 4 | Pitches en best practices
  o.a. pitchen en presenteren van plannen, best practices delen
 • In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en uitreiking van 50 adviesuren en geldprijs

Waar en wanneer?

Wanneer alle deelnemers bekend zijn bepalen we samen waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Meedoen aan Pitchen voor Impact is alleen mogelijk als je op alle volgende data aanwezig bent:

 • Donderdag 3 oktober 2019, 15.00 – 20.00 uur (in Arnhem)
 • Donderdag 31 oktober 2019, 15.00 – 20.00 uur
 • Donderdag 28 november 2019, 15.00 – 20.00 uur
 • Donderdag 9 januari 2020, 15.00 – 20.00 uur
 • Donderdag 23 januari 2020, 14.00 – 17.00 uur

De aanmelding voor dit trainingstraject sluit op maandag 22 september 2019. In de week erna hoor je van ons of je mee kan doen.

Vragen?

Erik Arkesteijn 06 27 06 22 21 of erik.arkesteijn@knhm.nl

Marieke Boeije 06 15 90 75 07 of marieke.boeije@lsabewoners.nl