Copyright: John Voermans

Meerdaagse training

Pitchen voor impact 2022

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers.

Het trainingstraject is gratis maar niet vrijblijvend. We vragen veel inzet van de deelnemers, die daardoor grote slagen kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops door thuis ook aan opdrachten. Je kunt bovendien beroep doen op begeleiding en support van een coach die jou tijdens het traject 1-op-1 begeleidt. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om ervaringen uit te wisselen met andere bewoners . Bekijk dit filmpje waarin de deelnemers zelf aan het woord komen.

Trainingsdagen
Het traject is verdeeld over vijf trainingsdagen. Minimaal 1 persoon per initiatief is bij alle trainingen aanwezig. Per training neem je een mede-initiatiefnemer/iemand anders mee die betrokken is bij het initiatief. Je komt dus altijd met z’n tweeën. Indien je dit wilt koppelen we je aan een adviseur van KNHM die gedurende het traject met je meeloopt en advies kan geven op maat.

Marieke Hillen van Het Wijkpaleis, oud-deelnemer en winnaar van Pitchen voor Impact over het traject:

“Pitchen voor Impact winnen is natuurlijk geweldig, maar het héle traject was voor ons dubbel en dwars goud waard: we hebben in die tijd ons hele ondernemersplan kunnen schrijven, door de effectenarena heen kunnen werken en we konden al onze vragen kwijt. Het heeft enorm geholpen om helder te krijgen wat we precies wilden en hoe we dat moesten aanpakken. Nog tijdens het traject kregen we het aanbod voor een nieuw pand. In het oude Wijkpaleis zaten we op 400m2 en nu kregen we de vraag of we maar liefst 2.000m2 wilden ontwikkelen. Ik stond te koken op dat moment, en terwijl ik met mijn ene hand in de pan roerde en met mijn andere hand de telefoon vasthad zei ik volmondig: ‘Ja! Gaan we doen.’ Zo parallel aan het traject van Pitchen voor Impact plus het advies wat we hebben mogen inwinnen via KNHM foundation, dat is goud geweest.”

Lees hier meer over Het Wijkpaleis

Programma & workshops

 • Workshopdag 1 | Introductie en Social Business Model Canvas
  We leren elkaar kennen met one-minute-pitches en duiken in de theorie van het businessmodel door te kijken naar impact, stakeholders en doelgroepen.
 • Workshopdag 2 | Financiën en beheer vastgoed (het laatste n.t.b.)
  We duiken in de financiën van je initiatief. Op basis van de behoeften van de groep geven we een tweede training vorm op deze dag, bijvoorbeeld wat komt kijken bij het beheren van vastgoed. 
 • Workshopdag 3a | Challenge gesprekken met experts (Online)
  Per initiatief ga je in gesprek over jouw plannen met een panel met 3 experts. Ze lezen vooraf de bedrijfsplannen door en voorzien jou – ieder vanuit een eigen expertise – van constructieve feedback. 
 • Workshopdag 3b |  Financial deepdive (Online)
  Ieder initiatief levert financiële documenten aan, zoals een exploitatiebegroting. Een expert van KNHM leest deze door. Je krijgt 20 minuten de tijd om met de expert je financiële documenten door te nemen en vragen te stellen. 
 • Workshopdag 4 | Pitchtraining en Financial Deep Dive
  Met hulp van een financieel expert duik je jullie financiën in, pitchvaardigheden
 • In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en prijsuitreiking van adviesuren en geldprijs.
jvf00455-pitchen-knhm-lsa-bruishuis

Waar en wanneer?

We selecteren dit jaar maximaal 8 initiatieven. Meedoen aan Pitchen voor impact is alleen mogelijk als je op alle volgende data aanwezig bent:

 • Donderdag  3 november 2022, 15.00 – 20.00 uur
 • Donderdag 24 november 2022, 15.00 – 20.00 uur
 • Donderdag 15 december 2022, 16.30 – 18.45 uur (online)
 • Donderdag 12 januari 2023, 14.00 – 18.00 uur (een slot van 30 minuten per initiatief online)
 • Donderdag 26 januari 2023, 15:00 – 20:00 uur
 • Donderdag 16 februari 2023, 14.00 – 17.00 uur – Pitchen van de plannen!

De workshops vinden fysiek plaats op wisselende locaties door het land die goed bereikbaar zijn met zowel openbaar vervoer als de auto. Op 15 december en 12 januari is de sessie online.

We volgen de richtlijnen van het RIVM aan. Als het nodig is kan een sessie worden verplaatst naar online.

De aanmelding sluit opzondag 16 oktober 2022. In de week ernahoor je van ons of je mee kan doen.

Vragen?

Stel ‘m gerust aan één van ons!
Almaz Meiners almaz@lsabewoners.nl
Jorien Campagne jorien@social-enterprise.nl

Je kunt je helaas niet meer aanmelden.