Trainingstraject: pitchen voor impact in je dorp (Limburg)

Tijdens het trainingstraject Pitchen voor Impact werk je intensief aan de professionaliteit van je bewonersinitiatief. In vier workshopdagen versterk je je impact, ontwikkel je een bedrijfsmodel en neem je het team en bedrijfsplan onder de loep. Je werkt toe naar een presentatie van jouw plannen aan fondsen. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet kun je ook nog 50 adviesuren of een geldbedrag van 1000 euro winnen.

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Of pionieren jullie al een tijdje en is het hoog tijd om de plannen eens stevig op papier te zetten? Het trainingstraject van KNHM foundation en Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) helpt je een stap verder. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

Pitchen voor Impact draait dit jaar om maatschappelijk vastgoed. Daarom zoeken we deelnemers die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt sluit deze training goed aan.

Intensieve training

Het trainingstraject is helemaal gratis. Wel vragen we veel inzet van de deelnemers om grote slagen te kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops thuis ook. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit de provincie Limburg. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om met andere bewoners ervaringen uit te wisselen.

t-luukske-pvi

“Meedoen is een goede investering!”

Maurice Bergmans van ‘t Luukske te Wellerlooi, oud-deelnemer van Pitchen voor Impact:

“Meedoen aan Pitchen voor Impact is gewoon een goede investering. Door mee te doen hebben wij niet alleen veel nieuwe kennis en kunde opgedaan, maar we hebben ook financiering kunnen krijgen voor onze gymzaal. Dat was anders nooit gelukt bij een gewone bank. Daarnaast zorgt het traject voor een focus, je gaat echt goed nadenken over je boodschap en je product. En je krijgt ook nog eens waardevolle feedback door je ideeën eens te spiegelen aan een ander publiek. Ja, het kost tijd en ja, je moet aan de bak, maar je krijgt er gewoon veel voor terug!”

het programma

 • Workshopdag 1 | Impactmissie en belanghebbenden
  o.a. one-minute-pitches, verandertheorie, stakeholder-analyse
 • Workshopdag 2 | Bedrijfsmodel ontwikkelen
  o.a. business model canvas, strategische partners, verdienmodel, vastgoed
 • Workshopdag 3 | Team en bedrijfsplan
  o.a. financiën, ontwikkeling bedrijfsplan, samenstelling team
 • Workshopdag 4 | Pitches en best practices
  o.a. pitchen en presenteren van plannen, best practices delen
 • In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en uitreiking prijzen

Waar en wanneer?

Wanneer alle deelnemers bekend zijn bepalen we samen waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Meedoen aan Pitchen voor Impact is alleen mogelijk als je op alle volgende data aanwezig bent:

 • Dinsdag 19 november 2019, 16.00 – 21.00 uur (Het Patronaat, Caulitenstraat 6 te Sint Joost)
 • Dinsdag 10 december 2019, 16.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag 21 januari 2020, 16.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag 10 maart 2020, 16.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag 14 april 2020, 16.00 – 21.00 uur

De aanmelding voor dit trainingstraject is inmiddels gesloten

Vragen of meer informatie?

Erik Arkesteijn 06 27 06 22 21 of erik.arkesteijn@knhm.nl

Ralph Tangelder  06 53 57 82 84 of r.tangelder@vkkl.nl

logos-pvi-in-je-dorp2