KNHM participaties 

Is jullie bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zijn jullie klaar voor meer ondernemerschap en willen jullie graag op eigen benen staan? KNHM participaties is graag jullie partner in het verwezenlijken van de plannen, we bieden hands-on advies, expertise, netwerk én financiering.

wat we doen

voor bewonersbedrijven

KNHM en VSBfonds werken samen om ondernemende bewonersinitiatieven met een ambitie op het gebied van sociale cohesie en leefbaarheid te ondersteunen met een lening, in combinatie met advies en begeleiding.

Om in aanmerking te komen voor een lening of aandelenkapitaal moet jullie bewonersinitiatief aan een paar criteria voldoen:

  • Het gaat om een bewonersorganisatie die wil bijdragen aan sociale cohesie en leefbaarheid in jullie wijk of dorp;
  • Jullie hebben financiering nodig bijvoorbeeld voor de aanschaf van vastgoed, grond of andere zaken relevant voor jullie maatschappelijke doelstellingen;
  • Jullie genereren inkomsten uit activiteiten en hebben op termijn een rendabel verdienmodel zodat je, op termijn, KNHM Participaties kunt terugbetalen;
  • Het is geen project-idee maar een idee voor een bedrijf. Dat betekent dat je streeft naar continuïteit.

Meer weten over de mogelijkheden voor investering? Neem gerust contact op met KNHM Participaties:
Erik Arkesteijn: erik.arkesteijn@knhm.nl, 06-27 06 22 21 of
Saskia van Alphen: saskia.vanalphen@knhm.nl, 06-11 22 18 66

pitchen voor impact

Samen met LSAbewoners organiseert KNHM foundation ieder jaar het traject Pitchen voor Impact. In een serie workshops ga je aan de slag met onder meer een sterk en haalbaar ondernemingsplan, de financiële basis, impact, continuïteit en de geheimen van een goede pitch.  Bekijk de video hiernaast of lees hier meer over Pitchen voor Impact.