Goed ondernemerschap voor bewonersbedrijven

Als een bewonersinitiatief groeit in omvang en inkomsten, een continu karakter krijgt of wanneer serieuze investeerders om de hoek komen kijken, dan verandert het initiatief vrij snel in een bewonersbedrijf. En bij het runnen van een bedrijf, komt best wat kijken! Daarom heeft KNHM Participaties samen met Next Level MKB een handig boekje ontwikkeld, voor (startende) bewonersbedrijven met ambitie. In het boekje lees je alles over goed ondernemerschap bij bewonersbedrijven.

aan je bedrijf werken

Goed ondernemerschap betekent handelen vanuit kansen en ambitie. En deze realiseer je alleen wanneer je niet alleen in je bedrijf werkt, maar ook aan je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan  het maken van goede afspraken en werkwijzen waarmee je verantwoordelijkheid, zeggenschap, verantwoording en bestuur regelt. Maar ook minder tastbare zaken als een passende cultuur, een heldere betekenis voor je bewonersbedrijf en het onderhouden van relaties met belanghebbenden horen bij goed ondernemerschap.

Het Goed Ondernemerschapsmodel
Het boekje gaat dieper in op deze thema’s en biedt je praktische handvatten om de continuïteit en robuustheid van jullie organisatie te waarborgen, natuurlijk met maatschappelijke betekenis als leidraad. Het Goed Ondernemerschapsmodel helpt je verder inschatten hoe je bewonersbedrijf er nu voor staat en waar jullie nog verder kunnen ontwikkelen.

Workshop
KNHM Participaties geeft met enige regelmaat workshops over het model, waarbij je naast het boekje ook een handige checklist ontvangt. Wil je hier meer over weten? Stuur dan even een mailtje naar saskia.vanalphen@knhm.nl

.

Boekje Goed Ondernemerschap

Download

Wil je ook aan de slag met goed ondernemerschap? Download het boekje hieronder!