De 12 finalisten van Artcadia zijn bekend

Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? In onze kunst- en techniekwedstrijd voor jongeren bedenken scholieren in 2 havo/vwo de oplossingen daarvoor.

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. Leerlingen werken samen aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080, onder begeleiding van een leerkracht op school. In de lessen gaan ze aan de slag met brainstormen, researchen en het bedenken van oplossingen. Het eindresultaat is een werkstuk in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander (digitaal) kunstwerk met een inhoudelijke onderbouwing.

Uit honderden inzendingen zijn nu 12 finalisten geselecteerd. Elf finalisten zijn door de jury gekozen en één publiekslieveling kreeg online de meeste stemmen. Die twaalf finalisten strijden op 8 april in het Evoluon Eindhoven om de grote prijs: een geheel verzorgde reis naar Londen voor tien leerlingen en twee docenten!

 

Water

Gebouwen

Milieu & Ruimte

Mobiliteit

logo_artcadia_geel_oranje