knhm advies

Een centraal sportplein voor de wijk. Het restaureren en verbouwen van een oude kerk tot dorpshuis of een supermarkt waar je buurtgenoten kunt ontmoeten onder een kopje koffie. Je handen jeuken om je buurt, wijk of omgeving aan te pakken maar je merkt dat daar heel wat bij komt kijken. Hoe pak je het aan? Je neemt contact op met KNHM!

wat we doen

voor burgerinitiatieven

Hoe maak je als bewonersinitiatief je wens concreet? Hoe vertel je anderen wat je wilt? Hoe enthousiasmeer je andere partijen en trek je ze over de streep? Hoe krijg je de financiering rond? En de exploitatie? Er komt veel bij kijken als je jullie droom voor de buurt of gemeenschap wilt realiseren.

KNHM adviseurs denken met je mee, bijvoorbeeld over procedures en regelgeving, of over het bijeenbrengen van subsidies en sponsorgelden. Of we fungeren als kritische vriend, die eerlijk aangeeft of jullie plan uitvoerbaar is. De KNHM adviseurs vind je door heel Nederland en zijn vrijwilliger, dus er zijn geen kosten verbonden aan onze hulp.

procesbegeleiding

KNHM is onafhankelijk en heeft geen inhoudelijk belang bij jouw initiatief. Vanuit deze positie helpen we jouw idee van de grond te krijgen. Bij elke stap houden wij een vinger aan de pols met vragen als: waar staan we nu? Voldoet de oplossing aan je wensen? Hoe denkt je achterban daarover? Is er voldoende draagvlak om verder te gaan? Een realistische perspectief helpt je verder en zorgt ervoor dat het proces sneller en vlotter gaat.

Meer weten? Neem gerust contact op met KNHM Advies:
Yvonne Rosloot: yvonne.rosloot@knhm.nl, 06-27 06 18 56
Pieter Rozema: pieter.rozema@knhm.nl, 06-27 06 07 42
Monique Melchers: monique.melchers@knhm.nl, 06-27 06 20 07