Pitchen voor Impact weer van start

09-07-2018 0 reacties

Bewonersinitiatieven met ambitie opgelet! Zijn jullie klaar om door te groeien? Of al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd voor focus en verdieping? Geef je dan op voor het traject Pitchen voor Impact, waarin KNHM en LSAbewoners jou en je initiatief op weg helpen.

Pitchen voor Impact heeft al vele bewonersinitiatieven (financieel) sterker gemaakt. Binnen het traject volg je een aantal workshops en werk je met professionele begeleiding aan een sterk ondernemingsplan, een haalbaar financieel scenario en heldere doelen om impact te maken. En natuurlijk is er in aanloop naar de pitch volop aandacht voor goede presentatievaardigheden.

Vlammen op 13 december
Dé pitch vindt op 13 december plaats. Dit is het moment dat er ook fondsen aanschuiven. De bewonersgroepen zijn klaargestoomd om daar te vlammen. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoop feedback en netwerk. En de winnaar maakt ook nog eens kans op 1000 euro of 50 uur gratis advies door een expert!

Al voor de 4e keer op rij organiseren we dit pitch traject voor ondernemende bewonersinitiatieven. Tijdens de workshops gaan we in op de volgende thema’s: het opstellen van een strak en haalbaar ondernemingsplan, de financiën, crowdfunding, pitchen.  impact op je wijk en de samenstelling van je team. Ook nodigen we deskundigen uit op bijvoorbeeld het gebied van horeca, dagbesteding, exploitatie vastgoed of rechtsvormen. Dat laatste stemmen we helemaal af op jullie behoeften. En niet onbelangrijk, je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Heel leerzaam en inspirerend om met elkaar van gedachten te wisselen.

Reserveer deze data vast in je agenda:

 • 1 september –  Inschrijving opent
 • 16 september- Laatste dag inschrijven
 • 27 september – Workshop I (van 13-20 uur)
 • 1 november – Workshop II (van 13-20 uur)
 • 29 november – Workshop III (van 13-20 uur)
 • 13 december – Pitch!

Criteria voor deelname

 • Jullie zijn een bewonersgroep en willen door middel van een onderneming jullie wijk verbeteren op fysiek, sociaal en/of economisch vlak.
 • Bewoners staan bij jullie aan het roer en jullie snappen het principe ‘van en voor bewoners’.
 • Je hebt geen project-idee, maar een idee voor een onderneming. Dat betekent dat je streeft naar continuïteit.
 • Jullie initiatief is er op gericht binnen een paar jaar financieel zelfstandig te zijn zodat jullie losser van subsidies komen te staan.
 • Winst vloeit terug in de wijk en gaat nooit naar een privaat persoon.

Inspiratie nodig?
Om alvast een indruk te krijgen van hoe het vorig jaar ging, check het Pitchen voor Impact dagboek van 2017. Of kijk op de website van Pitchen voor Impact van LSA voor meer informatie en eerdere deelnemers.

Meedoen?
Als je de workshopdagen aanwezig kan zijn én je herkent je in de criteria voor deelname, dan zien we je aanmelding graag tegemoet! Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Vragen? Mail of bel dan met Erik Arkesteijn (06-27 06 22 21 of erik.arkesteijn@knhm.nl) of Marieke Boeije (06-15 90 75 07 of marieke.boeije@lsabewoners.nl)

0  reacties

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partners

Twitter

Facebook

Youtube

LinkedIn